Изпълнението на Кристиан Костов на Евровизия (видео)

Българският представител ще излезе под номер 25 на финала в събота

12 май 2017 г.

Снимки: EUROVISION.TV/ANDRES PUTTING

Българският представител Кристиан Костов завоюва заслужено място на финала на Евровизия 2017 с песента „Beautiful Mess” късно снощи, след втория полуфинал на тазгодишния песенен конкурс.

В оспорвана конкуренция с участници от още 17 страни, той успя да изведе страната ни до решителния етап на 62-то издание на най-гледаното музикално събитие на Стария континент.

Жребият отреди Кристиан да излезе на сцената на Евровизия във втората половина на стартовия ред под номер 25.

На големия финал ще се представят общо 26 държави. Освен България, това са: Украйна, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Молдова, Азербейджан, Гърция, Швеция, Португалия, Армения, Австралия, Полша, Кипър, Белгия, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Ако се  намирате в една от всички държави-участнички в Евровизия 2017, може да подкрепите българския представител. Важно е да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса и да следите инструкциите за гласуване и телефоните, изписани на екрана. Телевотът започва след края на изпълнението на последната песен (Франция) и продължава 15 минути.

Кой канал излъчва шоуто във всяка страна ще откриете на сайта eurovision.bg. Гласуването за Кристиан се осъществява с изпращане на номер 25 като есемес на посочения от местната телевизия номер. Имате право да гласувате до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на един SMS е различна за всяка държава. Възможно е да дадете гласа си и през безплатното мобилно приложение на Евровизия.

Кристиан Костов изпраща България на финала на Евровизия за трети път в историята на нашето участие в конкурса. Поли Генова вдигна високо летвата миналата година, когато класира България на 4-то място. Елица Тодорова и Стоян Янкулов  постигнаха първия успех за страната ни с 5-та позиция през 2007 година.

Кристиан Костов и българската делегация ще се завърнат от Киев в неделя (14 май).

Стискаме палци на Крис и си припомняме неговото изпълнение от снощи.

Коментари
Последни видеа