Кристина Ричи поиска мярка за неотклонение срещу бившия си съпруг

Актрисата подаде молба за развод през лятото, а сега вече иска и по-сериозни ограничителни мерки

22 януари 2021 г.

Снимка: Gulliver / Getty

Кристина Ричи подаде искане за ограничителна заповед, заради домашно насилие, срещу бившия си съпруг Джеймс Хердеген, 6 месеца след като подаде молба за развод.

Съдията уважи искането на актрисата и съгласно заповедта за неотклонение Хеердеген трябва да стои на 90 метра от нея. Също така няма право да посещава 6-годишния им син Фреди и трябва да стои далеч дори от кучето на семейството.

40-годишната Ричи твърди, че е била малтретирана физически и емоционално, включително е имало и актове на насилие от Хердеген.

Адвокатът на съпруга ѝ обаче заяви, че неговият клиент отрича всичко това.

Снимка: Instagram

В декларацията си по делото актрисата пише, че въпросното насилие е започнало веднага след като е разбрала, че е бременна през октомври 2013 г.

„Започнах да се чувствам изключително изолирана. А после той каза нещо, което ме притесни и накара да мисля, че може да ме убие. Заяви, че единственият начин, по който може да ме съжали, е ако ме разчленят на малки парченца. Същата нощ скрих всички ножове, защото се страхувах за живота си и живота на сина ни. Спах в отделна спалня с Фреди и заключих вратата“, твърди тя, описвайки една семейна почивка в Нова Зеландия.

След което тя описва и едно „брутално нападение“ от страна на Хердеген, случило се на 16 декември 2019 г.

Според нея по онова време съпругът ѝ вече се е бил фокусирал единствено върху това да я наказва и тероризира денонощно. Той дори я преследвал и извън дома ѝ, докато тя опитвала да звъни на полицията за помощ.

„Страхувах се да спя през нощта“, признава Ричи.

В декларацията си актрисата обяснява, че Хердеген е избухнал месец страховито преди тя да подаде молбата за развод, след като е разбрал, че е прекарала известно време с приятел мъж.

Ричи и Хердеген се ожениха през октомври 2013 г. Молбата за развод е от юни 2020 г.

По материали от People

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.