Кукла, която диша и има биещо сърце

Помага на децата да спят по-добре

20 юли 2016 г.

Куклата Лула диша и има сърдечна дейност, за да създаде илюзията за присъствието на мама и да помогне на бебето или детето да заспи по-бързо и да се радва на спокоен сън, пише The Daily Mail.


Лула е измислена от исландския психолог и майка на две деца Ейрън Егертсдотир. Тя дълго време се занимавала с изучаването на ефектите от съвместния сън и стигнала до извода, че ритъмът на майчиното сърце и дишането помагат на децата да стабилизират собственото си сърцебиене и дишане. Това, от своя страна, кара детето да се чувства в безопасност и подобрява качеството на съня му.

Така Ейрън стигнала до идеята да създаде кукла, способна временно да замени мама по време на съвместния сън.

Когато я натиснете по гърдите, Лула започва да издава звуците на дишането на заспал човек и сърцебиене, които били записани в реално време.
„Донор“ на звуците станала близка на приятелка на Ейрън, майка на четири деца и преподавателка по йога на име Гудрун.

Лула е способна да работи без прекъсване в продължение на 8 часа. Освен това мекият материал, от който е направена куклата, много добре попива аромати, затова Ейрън съветва майките преди да сложат Лула в кревата на детенцето, добре да я потъркат в кожата си, защото мирисът на мама също има важно значение за добрия сън на малките.


За да намери средства за производството през 2014 Ейрън прави кампания, парите били бързо събрани и днес Лула е известна по целия свят. Може да я намерите на roro.is.

Снимки: Instagram

Коментари
Последни видеа