Любовната история от „Здрач“ стана на 10 години

Кристен Стюарт разказва какво е усещането да се върне назад във времето

15 януари 2022 г.

Снимка: Guliver / Getty

Една от най-въздействащите любовни истории в съвременното кино безспорно е тази на Бела и вампира Кълън от сагата „Здрач“. Химията между актьорите Кристен Стюарт и Робърт Патинсън ги превърна мигновено в секссимволи и любимци на няколко поколения – от тийнейджърите до техните родители, при това само за една нощ.

Снимка: Guliver / Getty

Очаквано любовта между екранните герои се пренесе и в живота, а Кристен и Робърт се превърнаха в една от най-одумваните и следени двойки на червения килим и извън него. Но чувствата между двамата не издържаха във времето. Преди две години актрисата призна, че е била готова да сключи брак с Патинсън, но всичко е приключило по леко нелеп начин. Тя беше уловена в прегръдките на друг мъж - режисьора Рупърт Сандърс, по време на снимките на „Снежанка и ловецът“, а аферата сложи край не само на нейната връзка, а и на неговия брак.

Тази изневяра се оказа нетрайна и Патинсън прибра отново невярната си бивша половинка. Но пропукалите се отношения помежду им останаха като следа и в крайна сметка, през 2013 година, двамата се разделиха окончателно. По това време стана ясно също така, че Кристен предпочита не само мъже, а и жени. В последните години актрисата поддържа изцяло женски връзки.

Но с наближаването на юбилея от последния филм от сагата - „Здрач: Зазоряване – част 2“ (2012 г.), който бе в края на миналата година, се заговори отново за любовната история на Бела и Кълън плюс третия в екранния триъгълник – Джейкъб, в чиято роля се превъплъти Тейлър Лаутнър. Филмите бяха възродени в Netflix, където бързо заеха място в Топ 10 по гледания.

И главните изпълнители бяха потърсени за коментар, за да припомнят отново за своите герои.

Чувствам го невероятно далече“, призна Кристен Стюарт в интервю за Entertainment Tonight.

„Нямах представа, че смятат да възродят историята в Netflix. Това е страхотно! Странното е, че я чувствам вече толкова далечна и в същото време е все още вътре в мен, призна Кристен.

И добави, че това също така я натъжава леко, тъй като я е накарало да осъзнае, че е вече стара. „Боже, мой! Усещам го сякаш се подготвям да отида на годишнина в гимназията. Това е радостно. Мисля, че е невероятно.

По материали от People

Коментари
Последни видеа