Музейко кани на фестивал

Три дни екстремно приключенско кино и спорт за деца

06 октомври 2016 г.

Снимка: Музейко

Децата по природа са любопитковци, готови да се заврат, качат и паднат откъдето е възможно във всеки един момент. Но приключенският им дух може да бъде канализиран и да им послужи за в бъдеще като ги увлече по спорт и изследователски занимания.

Първа стъпка към това може да изиграе предстоящият фестивал за екстремно приключенско кино и спорт, който ще се проведе в Музейко от 7 до 9 октомври. Той ще включва работилници и демонстрации, които ще обвържат екстремните преживявания с науката. Ще има и различни ателиета и кино прожекции, които ще покажат на децата (не че те не си го знаят) колко е вълнуващо да пътешестваш и да откриваш света, разбира се, рамо до рамо с науката като най-добър приятел.

На фестивала ще участват и спортни клубове по катерене, сърф, кану-каяк, спелеология, гмуркане. А Музейко и БанскоФилмФест ще представят специална кино програма. За родителите също са предвидени занимания – може да участват в дискусии или да се включат в работилницата по Първа помощ за деца.

Цената на билетите за отделните модули от филми и ателиета е по 3 лв онлайн или на предварителна продажба, а в дните на фестивала – по 4. Един билет важи за едно ателие или един филмов блок и трябва да е в комплект с билет за вход за Музейко. Прожекциите ще побират по 100 души (деца и родители). А подробна програма може да откриете тук.

Елисавета Цалова

 

Коментари
Последни видеа