Първият понеделник на май, тази вечер

Новите родители препоръчват

27 октомври 2016 г.

Тази вечер започва "София Индипендънт Филм Фестивал" и програмата му обещава, че и това, седмо издание, ще се превърне в пиршество за ценителите на качественото кино и култура.

Следвайки съвета на модния гуру проф. Любомир Стойков, че филмът за откриването - "Първият понеделник на май" "трябва да се види задължително", се залетяваме към вечерната прожекция в кино "Люмиер" в НДК. Филмът е открил и друг знаменит кинофорум Tribeca Film Festival.

Режисьорът и оператор Андрю Роси представя безпрецедентен документален поглед към създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея на изкуствата Метрополитън – “Китай: Видян през лупа” и прочутата “Мет Гала” 2015 – звездната благотворителна кампания на музея.

В ролите са не кои да е, а Ана Уинтур, Джон Галиано, Жан-Пол Готие, Риана, Наоми Кемпбъл, Джордж Клуни, Ан Хатауей, Кание Уест, Дженифър Лорънс, Шер, Сара-Джесика Паркър, Баз Лурман и още много велики в света на модата и изкуствата, начело с Андрю Болтън, куратор на Института по костюми към музея на изкуствата "Метрополитън".

Ако пропуснете прожекцията днес, имате възможност да видите филма на 31 октомври и 3 ноември.

Коментари
Последни видеа