Шонда Раймс за отглеждането на инатливи дъщери:

„Не искам да имам добри момичета”

03 октомври 2017 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Шонда Раймс се гордее, че отглежда три твърдоглави дъщери.

„Нямаше как да са по-различни една от друга, но и трите са големи инати – в най-добрия смисъл”, споделя пред Good Housekeeping създателят на „Анатомията на Грей” и „Скандал” и изпълнителен продуцент на „Как да ти се размине убийство” и „Уловка”.

„Никой няма да може да се възползва от тях”, разказва тя за Бекет (2 и половина), Емерсън (4 и половина) и Харпър (14). „Винаги ще вървят по свой собствен път, защото така се решили.”

46-годишната самотна майка казва, че и тя като дете е имала подобен характер. „Определено и аз бях такава като малка”, признава тя.

„Много по-хубаво е, отколкото да имаш добро, отстъпчиво дете, което лесно може да бъде манипулирано. Не искам добри момичета”, казва тя, „Предпочитам упоритите деца.”

Изглежда, че крушата не пада по-далече от дървото, защото мнението на Раймс относно това, което разделя супержените от не-чак-толкова-супержените е вярата в себе си.

„Единствената разлика между една жена и една супержена е как тя определя себе си. И какво избираш да правиш с живота си. Защото мисля, че ако човек вярва, че е страхотен, той е такъв, защото се държи като такъв. Ако не вярваш, че си супер, значи не си”, добавя тя. „Разковничето е в това, което мислиш за себе си.”

Раймс споделя, че не разбира учудването, че в сериалите си създава толкова силни женски образи, защото жените обикновено не са слабохарактерни. „Продължават да ме питат как така пиша за толкова умни, силни жени и отговорът е един „Каква е алтернативата? „Да пиша за слабохарактерни, тъпи жени ли?”

Източник: People

Коментари
Последни видеа

Златна есен

23 септември 2020 г.