SOS Детско селище Трявна навърши 25

Юбилеят се превърна в семеен празник на приемни семейства и възпитаници

26 октомври 2018 г.

Танцьорки и възпитаници на селището, снимки: © Милена Парцунева

25-ият рожден ден на SOS Детско селище Трявна се превърна в истински семеен празник за няколко поколения млади хора, израснали в общността на селището през годините, за приемните семейства и служители в селището.

На гости за юбилея бяха много нови и стари приятели на организацията: партньори, официални гости, кметът на града – г-н Дончо Захариев, представители на областната управа на Габрово, от Велико Търново, представители на международната организация SOS Детски селища, представители на SOS Детски селища Сърбия, дарители от Германия, много жители на Трявна.

Едно от най-топлите поздравления за юбилея бе на посланика на добра воля на SOS Детски селища – футболистът и треньор Красимир Балъков.

Тържеството започна със специална прожекция на филма „Първото семейство“, посветен на годишнината на селището.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков поздрави приемните семейства и подари икона на г-н Иван Христофоров, директор на селището.

На сцената се изявиха талантливите деца от духовия оркестър на СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново и детския фолклорен ансамбъл „Габровче“. 12-годишният Марсел Хаджийски, спечелил второ място в международния конкурс за млади таланти Pop Foundation в Коста Брава в Испания, също поздрави всички гости и домакини. На сцената излезе и Лили Недялкова, приемен родител в селището и изпълнител на народни песни, която порази и малки, и големи с неповторимия си глас. Сърцата на всички докосна и чаровната Мартина Ганчева, отраснала в селището, която изпълни песента „Мамо“.

Коментари
Последни видеа