Талантливите деца на България

БНТ ги събира в новогодишната нощ

12 декември 2016 г.

Снимки: БНТ

„Децата на България са супер“! Напълно сме съгласни със заглавието, избрано за празничното предаване в новогодишната нощ по БНТ1 и БНТ Свят. В него над 200 талантливи деца от София, Стара Загора, Русе, Плевен, Сливен и други градове от страната участват в спектакъла.

На сцената ще ги посрещнат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Драгомир Драганов, които ще бъдат водещи на впечатляващото шоу в последните часове на 2016-та година.

Очарователната Лидия Ганева ще изпълни песента, с която участва в Детската Евровизия, но този път в компанията на своите приятели от „Арт Войс Център“. 

Уникалният Леон Петков е едно от откритията на Печенката и е сред най-обещаващите бийтбоксери у нас. Заедно с малката Валерия ще изпълни популярна коледна песен в техен бийтбокс вариант.

Божидар Кожухаров ще свири на кристали, а Теодор Палазов ще се въплъти в малкия Майкъл Джексън. Поля Иванова ще е Мегън Трейнър, Марио Марчев – Джери Ли Луис, а най-малката участничка, едва четири годишната Александра Даниел ще ни пренесе в Леденото кралство.

Русенката Мира Пуйкова, която зрителите на БНТ1 ще видят в новогодишната нощ е носител на наградата на Световната музикална асоциация WAFA. В спектакъла участие ще вземат още талантливата Симона Кръстева, Фани Транчева, Станислав Илиев, малкият китарист Димитър Ляпчев и дует „Свирците“, които ще докажат, че за таланта възраст няма.

Зрителите ще видят и изпълнения на деца от вокална група „Мики Маус“, създадена през 2012 година от певицата Вяра Панталеева, която вече 8 години е част от вечерното токшоу на БНТ „Нощни птици“. Сред участниците са и децата от Вокална студия „Дъга“, изнасяли концерти на редица престижни сцени, дори и пред Папа Йоан Павел ІІ.

За магията на празника ще се погрижи малкият илюзионист - маг Айвън. 

С танцови интерпретации в програмата се вписват и грациите от балетните формации „Веда Джунийр“ и „Ню екс“. Спортна тръпка и темперамент добавят представителите на клуба по състезателни танци „Дъга“ и на Клуб по спортна акробатика ЦСКА.

На сцената ще излязат и възпитаниците на първия детски танцов ансамбъл в България „Росна китка“, основан още през 1946 г. В своята 70-годишна история ансамбълът е изнесъл над 5000 концерта пред повече от 3 милиона зрители. Към тях в новогодишната програма на БНТ1 ще се присъединят и децата от вокална група „Шопчета бобчета“.

Режисьор на детското новогодишно шоу е Станислав Терзиев.

Коментари
Последни видеа