Ура! Мобилно приложение за майки, които търсят сродни души

Безплатно е, забавно и работи чудесно

22 февруари 2018 г.

Снимка: Guliver / iStock

Да си намериш нови приятели, докато си по майчинство, е трудна работа. Излизането от вкъщи с децата си е битка, а в това време да си разменяш съобщения с майката, която срещна вчера и да се опитвате да се засечете на площадката, обикновено е обречено на неуспех. Откакто се появиха приложенията за любовни срещи, майките по цялата планета се размечтаха да има и такова, което си е само за тях.

Е, мечтите ни вече са реалност. Ново мобилно приложение, наречено Peanut, ви свързва с най-близката майка, точно както го прави Tinder (ако ви се ходи на среща).

Съвсем наскоро излезе бета версията на приложението, засега само за потребителите на iPhone, пише scarymommy.com. Изцяло е безплатно и, поне засега, няма реклами. Работи, като се свързва с профила ви във Facebook и издърпва снимките, местоположението и заетостта ви, за да създаде потребителски профил. Което прави регистрацията супер бърза и приложението - готово за ползване.

Ако не искате да се виждат определени снимки или информация, може да си ги редактирате. 

Снимка: Instagram / peanut

Peanut е създаден за бременни и майки с деца до 16-годишна възраст. Когато профилът ви е готов, може да зададете от кои сте - очаквате бебе или вече имате такова, да посочите колко са ви децата и имената им. Което си е полезно, когато търсите някоя мама с деца на години на вашите, за да им върви играта.

Приложението ви предлага да изберете сред няколко предложения три етикета, които ви описват и ще дадат на другите майки информация за какъв човек става дума.

Снимка: Instagram / peanut

Или може да го използвате да търсите майки, които имат същия статус или предпочитания като вас - просто избирате сред етикети "майка, която оглежда децата си сама", "майка на дете със специални потребности", "майка, която води природосъобразен начин на живот" и т.н.

Снимка: Instagram / peanut

Ако мислите, че някоя майка е във "вашата глава", просто й помахайте. Ако и тя ви отговори със същото, ще се появи на списъка ви и вече ще може да си разменяте съобщения. Ако без да искате откажете помахване от някоя, защото детето току-що ви е блъснало, има функция да се поправите.

Освен това, ако си намерите група мами, за които мислите, че са готини, може да се включите в групов чат и дори да пуснете анкета от типа: "За кого ще гласувате на изборите?

В заключение Peanut е страхотен начин да откриете майки, близо до вас, които също търсят приятел, без да ви се налага всеки ден да завързвате разговори с непознати в парка. Все пак слоганът му е: "Срещнете се като майки, свържете се като жени."

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа