АВС KinderCare Centrе: добре дошли у дома от всяка точка на света

Общността от семейства, която градим, е колоритна - в четирите ни локации в София се обучават деца от 19 националности, казва управителят на международната детска градина Мис Валя

04 Март 2020 г.

Валя Тодорова или Мис Валя, е Управител на АВС KinderCare Centre и част от екипа повече от десетилетие.

Дългогодишният ѝ професионален опит в ранното детско образование ни  мотивира да поговорим с нея за успешния модел на работа с малчугани от различни националности и активностите, с които развиват самочувствието на добри хора.  

Мис Валя, детските градини на АВС KinderCare Centre имат имиджа на място, в което децата от всички точки на света се чувстват като у дома си. Как постигате това?

ABC KinderCare Center е първата верига от международни детски градини в България, която вече в продължение на 12 години успешно налага своята визия за развитие на висококачествено предучилищно образование.

АВС предлага на своите семейства образователни услуги, които следват най-новите световни тенденции в предучилищното детско възпитание и развитие. Нашите програми са изцяло базирани на целодневно обучение само на английски език. Общността от семейства, която градим е изключително колоритна. Към момента АВС оперира с четири локации в София, в които се обучават деца от деветнадесет различни националности.

Средата и доверието, което сме изградили през годините, дава възможност на академичните ни екипи да работят ежедневно със семейства от различни краища на света, които стават неизменна част от ежедневните активности.

Това предимство дава възможност на малките ни възпитаници да опознаят отблизо различни култури, традиции и езици.

 Следвате най-високите британски образователни стандарти. Какъв е периодът за адаптация на детето към чуждоезиковата форма на обучение? 

Важна част от програма е адаптацията на всеки нов член на нашите групи. Знаем, че всяко ново начало за децата е различно и изисква търпение, грижа, любов, доверие и индивидуално отношение.

На база дългогодишния ни опит с деца на възраст между 2 и 6 години ние в АВС сме изградили програма за адаптация, която дава възможност както на детето, така и на родителя, който в повечето случаи е не по-малко емоционален, плавно и постепенно да се адаптира към новата среда. Целодневната комуникация на английски език, ситуациите и активностите, които екипите ни създават и в които  нашите малки възпитаници активно участват, дават възможност на всяко едно дете да почувства бързо средата като свой втори роден дом. Когато то се чувства спокойно, щастливо и мотивирано да работи, вече има свободата лесно да изразява своите чувства, емоции, мисли, интереси на езика, на който общува със своите учители и връстници.

Възпитаниците ви формират палитра от различни националности. До колко българският бит и култура намират място в академичния процес?

 В АВС силно вярваме, че всяка една нация носи своята традиция и култура навсякъде по света. В детската градина се отнасяме с голямо уважение и респект към различните традиции, бит и обичаи, които имат нашите семейства.

Част от академичната ни програма е отбелязването на различните интернационални празници. Голяма наша гордост е и желанието на нашите семейства да се включват активно в тези занятия. Разбира се неизменна част от програмата е отбелязването на всички български празници и традиции заедно с децата, а и много често и с техните родители, като „Мартеница workshop“ например, който проведохме преди дни в АВС.  

 Инвестицията в образование е инвестиция в бъдещето както за децата, така и за учителите им в АВС KinderCare Centre. Какъв ценз и качества трябва да притежава един преподавател, за да стане част от мултикултурното семейство на вашите детски градини?

 Благодарение на всеотдайната работа на нашите академични екипи за последните 12 години АВС се наложи като марка, гарантираща високо качество на предлаганите услуги и спечелила доверието на стотици семейства.

Всеки член на нашия екип притежава своите уникални качества, подход и умения, чрез които ръководи, възпитава, учи и обгрижва малките ни възпитаници. В АВС вярваме, че както децата са уникални, така и нашите колеги преподаватели носят и влагат своята индивидуалност в ежедневното си преподаване. За нас е важно всеки член на екипа да знае и да чувства, че средата, в която работи, му носи удовлетвореност и множество възможности за изяви, развитие и растеж в организацията. Международните програми, в които АВС участва, допринасят допълнително за високата мотивация на млади образовани и амбициозни кандидати да предпочетат да станат част от голямото семейство на АВС KinderCare Centre.

Вече 12-та година активно разширяваме пазарния си дял чрез отваряне на нови локации, което от своя страна дава възможност на нашите екипи да се развиват и растат в компанията ни.

 

 

Още от Образование

Някои родители се бъркат във всичко и в училището на детето.

Снимка: Shutterstock

Осем типа родители, които подлудяват учителите

Сред официалните гости на „Финалът“ бе и д-р Ваня Кастрева, началник РУО - София-град.

Снимка: „Клет България“

Отличиха училища и преподаватели за принос към разработването на учебно съдържание

Момче, щастливо от резултатите на изпита. Снимка: Getty

6 съвета към родителите преди НВО

Не насилвайте детето да учи до последния възможен момент.

Снимка: Shutterstock

Най-честите грешки на родителите преди матури

Родители говорят със сина си преди изпита. Снимка: Getty

5 фрази, които не казвайте на децата преди изпит

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Момиченце играе с куклата си. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Какво „разказва“ за брака ви поведението на детето

В детските игри се оглеждат отношенията между мама и татко

Тимъти Шаламе и Кайли Дженър: Снимка Getty

 

Заедно

Какво измисли Тимъти Шаламе, за да спаси връзката си с Кайли Дженър

Влюбените са заедно повече от година, но отношенията им са крехки

Бременна и куче . Снимка: Getty

Да поговорим

Как да подготвим кучето за пристигането на бебето у дома

За да се превърне в негов космат „по-голям брат“ (част 1)

Матю Макконъхи и Камила Алвес. Снимка: Instagram

 

Заедно

Матю Макконъхи и Камила Алвес празнуват 12 години брак

„Не исках деца от никоя друга, освен от нея“, признава днес актьорът

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

Родителите трябва да четат на децата.

Илюстрация: Shutterstock

Да поговорим

Значението на четенето за децата в различните възрасти

Какви са конкретните ползи от книгите за психологическото и емоционалното развитие на малчуганите според годините им
-->