Деца в мултикултурна среда

Мис Анна споделя 10 стъпки на АВС KinderCare Centre за отглеждане на отговорни, толерантни и вдъхновени възрастни

Снимка: ABC KinderCare Center

Боряна Тошева или Мис Анна, както я наричат всички, е главен педагог на международната детска градина ABC KinderCare Centre.

Тя отговаря за академичните програми на различните възрастови групи и имплементирането на най-новите изисквания и тенденции в предучилищното образование.

Специално за „Новите родители“ Мис Анна сподели 10 стъпки за успешното развитие на едно дете в мултикултурна среда.

1. Времето на детето

Всяко дете има нужда от време за приспособяване, време за себе си, време за свободна игра. Преподавателите в ABC преценяват внимателно и персонално всяка от тези нужди и дават на децата тяхното време. Така децата в ABC се чувстват спокойни и бързо изграждат връзка на доверие със своя преподавател.

2. Рутина и структура

Децата имат нужда от предвидима и сигурна ежедневна програма по много причини. Един от най-значимите позитиви на структурираното ежедневие е това, че децата могат да изпълняват всеки ден определени задачи докато ги усъвършенстват. След това задачите се усложняват, а децата достигат с малки стъпки към големия успех!

3. Отговорности

Всяко дете обича да се чувства полезно, да чувства, че допринася за групата си. Дори най-малките ученици в ABC получават възможност да помагат и да носят отговорност за определена част от ежедневната работа.А ние се гордеем с всяка тяхна малка победа!

4. Идваме от различни места, но ставаме едно семейство

Екипът на ABC работи със семейства от цял свят, а истинската магия се случва, когато различни националности се съберат под един покрив и се превърнат в едно семейство.

Децата научават, че макар да сме различни, заедно можем да постигнем много повече и да стигнем по-далеч.

5. Природата

ABC работи според най-новите тенденции в образованието, използва модерни технологии и подготвя децата за бъдещето.

Децата знаят, че за да бъде бъдещето такова, за каквото си мечтаем, трябва да се грижим за природата.

Във всички наши локации боклукът се събира разделно с помощта на децата, отделя се време за компостиране, засаждане на разнообразие от растения, семействата се насърчават да носят вещи и материали, които да се превърнат в изкуство и да заживеят втори живот при нас.

6. Благотворителност

Ежегодно ABC избира каузи, за които децата могат да допринесат. Изумително е да наблюдаваш как деца помагат на деца. Възпитаниците на ABC научават колко е важно да помагаш и споделяш.

Когато минаваш по коридорите често можеш да чуеш репликата Sharing is caring!.

7. Чувства и нужди

Едно от най-важните умения , които децата учат с нас, е да назовават чувствата си и да ги изразяват по разбираем и приемлив начин.

Никой не може да бъде щастлив през цялото време, затова не го очакваме и изискваме и от децата. Говорим за спектъра от емоции, за това, че е нормално да имаме различни чувства и не всички те са приятни.

Даваме им възможност да помислят и да разкажат какво им се е случило, как ги е накарало да се почувстват и какво от какво имат нужда сега.

Така те стават млади хора, които могат да разграничават проблемите си и да се справят с тях успешно.

8. Творчески хаос

Няма нищо по-тягостно от това да влезнеш в стая пълна с деца, където не се чува и звук, а децата попълват тетрадки. Мъничетата имат нужда да си бърборят докато рисуват с пръстчета, да пеят и танцуват докато играят с пластелин, да се разхождат и пак да се връщат към работата си. Светът има нужда от креативни, свободни и смели хора, които не се страхуват да експериментират и да обсъждат идеи.

9. Разнообразие

Всеки ден екипът на ABC приготвя палитра от възможности за откриване на света на нашите малчугани.

А за да осигурим достатъчно храна за тяхното любопитство и нестихващ ентусиазъм, сме подбрали и разнообразие от извънкласни дейности, свързани със спорт и изкуство.

10. Подкрепа

Ние разбираме, че всяко дете има нужда от подкрепа, за да развие увереност в собствените си сили. Децата постигат толкова, колкото им помогнем да вярват, че могат да постигнат.

Ръка за ръка ние изминаваме пътя до първи клас с нашите смели ученици и накрая се разделяме с гордост с децата, които смело встъпват в новото приключение.

 

Коментари
Последни видеа