Излезе втората част на „Тити рисува букви“

Това е първата книга-помагало за деца с дислексия

Снимка: Shutterstock

На пазара вече е втората част на една изключително полезна за родителите на деца с дислексия книга – „Тити рисува букви“ (издателство „Еднорог“).

В книгата-помагало малчуганите, които страдат от този проблем, се запознават със съгласните М, П, Б, Т,  Д, Н, С, К, Г, Х, В, Ф, Л. Упражнения, игри и текстове с останалата част от съгласните букви ще бъдат издадени в третата, последна, част от поредицата.

Целта е децата с дислексия стъпка по стъпка, под формата на игра, без напрежение и стрес да превъзмогнат трудностите при създаването на писмен текст и да преодолеят нежеланието си да четат.

Снимка: Издателство „Еднорог“

За втората част от поредицата авторите са създали много повече упражнения и игри за развитие на вниманието, пространствената ориентация и паметта. Отново са предвидени писмени занимания за преодоляване на затрудненията при диференциране на визуално-сходни графеми и такива графеми, които имат акустично сходство.

Книгата е квадратна, за да не напомня по нищо на учебник, тъй като децата с дислексия са много стресирани от училището като институция и фактът, че системата за преподаване не е приспособена и за тях.

За всяка буква има кратък текст, така че малчуганите да могат да го прочетат сами и накрая на книгата да се почувстват герои. Освен текст, към всяка буква има и креативни упражнения/игри, така че изучаването да стане с помощта на играта и без стрес.

Автори на „Тити рисува букви“ са д-р Ралица Филипова – журналист, продуцент и преподавател в НБУ, Антоанета Костова – художник-сценограф, и доц. д-р Екатерина Тодорова – консултант на книгата и водеш специалист в областта „Дислексия на развитието“.

Книгата е отпечатана на създадения от Кристина Костова шрифт за дислексици Adys.

 

Коментари
Последни видеа