Образователен проект представя връзката между климата и горите

„Горичка в количка“ ще пътува между училищата, за да представи важната информация по нов, забавен начин

Снимка: Shutterstock

Един уникален и изключително интересен проект се подготвя за своя старт. „Горичка в количка“ бе представен от създателката си - известната тенисистка Магдалена Малеева, през БНР.

Става дума за образователен фургон, който ще пътува между училищата и ще представя връзката между климата и горите по нов и много забавен начин.

Снимка: Горичка в количка

Проектът включва интерактивни занимания, игри и информация, които ще запознаят учениците с някои от сериозните проблеми, застрашаващи планетата ни.

Засега са се включили 50 училища, но вероятно към тях ще се присъединят още, тъй като идеята е наистина много интересна и полезна за децата. Със сигурност ще има забавяне, поради затварянето на училищата по време на локдауна. Но рано или късно децата отново ще се върнат в училище.

„Ако нашето поколение не вземе максимално бързи мерки за намаляване на въглеродните емисии, ще се стигне до точки, откъдето няма връщане назад. Двоен стандарт е да възпитаваме децата в нещо, в което ние не сме възпитани. Ние си мислим, че можем да контролираме екосистемата, много хора от моето поколение не правят връзка между много базови неща, като гората например и значението ѝ за климата“, обясни Мануела Малеева пред БНР.

Известната ни тенисистка е отдавна ангажирана с различни еко-каузи. А проектът „Горичка в количка“ е изключително добре замислен, със специален интериорен и екстериорен дизайн, обзавеждане, образователни материали, игри, съоръжения за садене, семена и дръвчета. Повече може да видите и на сайта на проекта.

Коментари
Последни видеа