Откриват младежки форум театър в Пловдив

В него всеки е актьор и учи как да изрази социална ангажираност

09 февруари 2019 г.

Снимка: Guliver/iStock

Форум театърът е разработен от Аугусто Боал през 1960 г. в Бразилия, по време на тежък авторитарен режим. Боал разработва метода Форум театър с цел да даде глас на репресираните, да им вдъхне сила да се борят срещу насилието и несправедливостта в живота си. Поради изключителната ефективност на метода, Боал го разпространява и в други страни и континенти.

Днес форум и имидж театър се практикува в над 100 държави по света, а в неделя, 10 февруари, ще стане факт и в Младежкия център Пловдив на Гребната база от 10:30 ч. до 13:30 ч.

Всяка неделя там ще се събира група от млади хора на възраст от 16 до 25 години, за да се запознават с различни техники от форум, имидж и импро театъра. 

В този интерактивен театър публиката участва активно и всеки е актьор, работи се със ситуации на насилие и потисничество от реалния живот, стреми се да постигне позитивна промяна, дава глас на тези, които често са изключени от обществения дебат, затова се нарича още Изкуство на потиснатите.

Възпитава в непримиримост към насилието и несправедливостта, общността споделя лични истории, сценична опитност, учи нови артистични умения, изследва пределите на спонтанността, казват организаторите.
Водещ е Геника Байчева, входът е свободен, с регистрация тук и на 0888 900676.

Коментари
Последни видеа