„Моята среща със Земята от Космоса“ в ученически конкурс за рисунка, есе и стихотворение

Готвят ново учебно помагало по наблюдение на Земята

06 октомври 2017 г.

Снимка: Shutterstock

„Моята среща със Земята от Космоса“ - това е темата на Ден на отворените врати, който ще се състои преди откриването на научната конференция "Космос, екология, сигурност" на 2 ноември в Руския културно-информационен център в София.

Събитието е по проект Education in Earth Observation for Bulgarian Secondary Schools - EEOBSS, който се изпълнява от миналата година от секция "Дистанционни изследвания и ГИС", ИКИТ-БАН.

Една от основните цели на проекта е разработване на учебно помагало по наблюдение на Земята за българското средно училище. Планирани са серия от инициативи, които да запознаят учители, ученици, родители и широката общественост с наблюдението на Земята от Космоса.

Ученици от 7-о СУ "Кузман Шапкарев", Благоевград работят с атлас, издание на ESA и ще участват в конкурса

Ще бъдат връчени различни награди и грамоти на ученици от V до XII клас в Национален конкурс за детска рисунка, есе и стихотворение на тема „Моята среща със Земята от Космоса“.

Всеки ученик от V до XII клас, който желае да участва, трябва да изпрати есе до 3600 знака или стихотворение на имейл: openday@eeobss.space.

За учениците, които ще участват с рисунка, формата на картината не трябва да надвишава определените размери, които са публикувани в Условията за участие на сайта на проекта: https://goo.gl/wZYxVQ.

Коментари
Последни видеа