Тв урок по катерене

БНТ стартира нов сезон на програмата за спорт за тийнейджъри

25 октомври 2016 г.

Снимки: БНТ

Предизвикателствата на спортното катерене са в центъра на новия сезон на социално-отговорната кампания на БНТ и Столична община – „Часът на БНТ HD“. Инициативата вече втора година дава възможност на подрастващите да опознаят атрактивни спортни дисциплини и да получат безплатни уроци от професионалисти.

Хубавата новина е, че продължава с открит урок на петокласниците от столичното 145 ОУ „Симеон Радев“, които тренираха под зоркия поглед на олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова.

„Спортът е нещо изключително важно и предполагам, че вие, деца, го знаете. Във вашата възраст спортът трябва да е забавление. Затова, когато избирате спорт, нека той наистина ви харесва, за да вложите сърцето си. Тогава можете да очаквате да имате големи резултати“, каза видната спортистка в „Часът на БНТ HD“.

Урокът по катерене се проведе в „Клуб по катерене и алпинизъм“ към Националната спортна академия, като в него се включиха над 20 деца, които чуха от професионални инструктори тънкости за спортната дисциплина и инструкциите за безопасното ѝ практикуване.

Кампанията цели да популяризира масовия спорт сред подрастващите. В рамките на инициативата са организирани безплатни уроци по кънки на лед, фехтовка, тенис на корт, конна езда и стрелба с лък. В тях взеха участие над 200 ученици от столични училика, деца в неравностойно положение и в риск, както и деца от социални домове. „Часът на БНТ HD“ обърна специално внимание на децата на бежанци, пребиваващи в България, давайки им възможност да общуват с българи и да участват в разнообразни занимания по време на престоя си у нас.

Инициативата среща подкрепата на много популярни личности, представители на спортните и медийните среди у нас, както и на известни имена от музикалната и театрална сцена, съобщават от обществената медия.

 

Коментари
Последни видеа