Английската църква разреши момчетата да носят токчета

Осъди тормоза в училищата на тема полова идентичност

Снимка: Guliver / iStock

Английската църква спусна нови препоръки за училищата, с които призовава да не се лепят етикети на деца, чието поведение не съответства на джендърните стереотипи, пише Daily Mail. Църквата съветва учителите и ръководството на училищата да загърбят хомофобията, бифобията и трансфобията, като пояснява, че в детската градина и началното училище децата трябва да имат възможност „да сменят много видове идентичност“ и да разберат какви биха били „без осъждане и насмешка“.

Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби, глава на Английската църква, заяви, че тормозът на тема сексуална ориентация нанася на децата вреда, която може да доведе до „сериозни психични разстройства, самонараняване, депресия и суицидно поведение“. „Новите правила ще направят така, че училищата да носят християнските послания за любов, радост и хуманност за всички без изключение“, каза още той.

Английската църква е най-голямата образователна структура във Великобритания. Тя отговаря за 4700 училища и академии в цялата страна, в които получават образование почти един милион ученици.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа

Автомобил и дърво

19 януари 2018 г.