60 деца разказват за своята България

Във второто издание на „Работилница за репортери“

Ученици от Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница разказаха за честванията на Националния празник в родните им места. Десет от ученическите репортажи бяха публикувани на страниците на EspressoNews и се радват на изключително добър прием от читателите на регионалния портал за новини на запад от София.

Това са разказите на Стефани Ценкова, ученичка в 9 клас, в СУ „Летец Христо Топракчиев”, Божурище, Ива Ненова, ученичка в 10 клас, в СУ „Д-р Петър Берон“, Костинброд, Вероника Иванова, ученичка в 11 клас, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Сливница, Ния Кръстева, ученичка в 10 клас в СУ "Св. Св. Кирил и Методий", Сливница, Aлександра Александрова, ученичка в 9 клас, в СУ „Христо Ботев“, Драгоман, Габриел Георгиев, ученик в 8 клас, в СУ "Проф. д-р Асен Златаров", Годеч, Симеон Симеонов, ученик в 11 клас, в СУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Годеч, Йоанна Евгениева, ученичка в 10 клас, в ПГ „Велизар Пеев”, Своге, Антония Дикова, ученичка в 11 клас, в ПГ „Велизар Пеев”, Своге.

Разработките са част от проекта "Работилница за репортери", който Еспресо медия организира за втора година. Тазгодишното издание е под надслов "Разкажи за твоята България".

В "Работилница за репортери 2017" вече се включиха близо 60 деца от средните училища в шестте общини на запад от София. В рамките на два месеца и осем седмични задачи, под менторство на професионални журналисти те ще обогатяват своите умения да се изразяват писмено, ще представят своя роден край пред света и ще се борят за престижни награди.

Тазгодишното издание на социалния проект се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, която ще покани победителя на посещение на Европейския парламент в Брюксел. Сред менторите, посланиците и журито на конкурса са Евелина Павлова, радио- и тв водещ, водеща на предаването "Аз обичам България" по Нова телевизия, Михаил Дюзев, водещ на „Дарик кафе” в Българското Национално Дарик Радио, Боян Димитров, разследващ журналист във в. „Монитор“, Максим Майер, управител и редакционен директор на сп. „Мениджър“, който беше част от журито на миналогодишното издание, Доника Ризова, мениджър КСО и автор и водещ на "Медиите ON AIR" по телевизия “BULGARIA ON AIR”.

Тази година учениците ще подготвят и видеорепортажи, а на финала на проекта ще участват в специален уъркшоп, организиран от 360 Creative, партньор на проекта, като по техен сценарий и заедно с тях ще бъде заснет 360-градусов видеорепортаж за избран природен, културен или исторически обект от всяка една от общините. Репортажите ще бъдат представени в рамките на второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София" през юни.

Втората задача за учениците е проучване на тема „Историческото наследство в моята община“, като най-добрите материали ще бъдат публикувани след 12 март.

Източник: Мениджър нюз

Коментари
Последни видеа

Свободен избор

16 септември 2021 г.

Изгрев

30 август 2021 г.