Американски инвеститор обеща да плати студентските кредити на цял випуск

Близо 400 младежи ще се възползват от помощта на Робърт Смит, която ще възлезе на най-малко 10 милиона долара

20 май 2019 г.

Илюстрация: Guliver/iStock

Възможност да следват страстта си и окриляване на мечтите - това предоставя милиардерът и технологичен инвеститор от САЩ на тазгодишния випуск завършващи студенти в Атланта, Джорджия. Робърт Смит - един от най-изтъкнатите тъмнокожи филантропи в Щатите шокира близо 400-те младежи, като им каза, че ще плати студентските им кредити. 

Смит заяви това, докато изнасяше реч в Morehouse College - учебна институция с тъмнокожи студенти момчета. Помощта му ще възлезе на най-малко 10 милиона долара. Випуск 2019 и неговите учители са били изумени от новината, след което последвали аплодисменти, разказва Мениджър нюз, като се позовава на Би Би Си. 

56-годишният Смит основава компанията за управление на частен капитал Vista Equity Partners през 2000 г., за да инвестира в софтуерни фирми. Богатството му днес се оценява на около 5 млрд. долара, според Форбс. 

"От името на осемте поколения на моето семейство, които са били в тази страна, ще ви захраним с малко гориво", каза Смит пред завършващите студенти в неделя. "Това е моят клас, 2019, и моето семейство прави грант, за да елиминира техните студентски заеми", продължи Смит. 

Милиардерът беше в колежа, за да получи титлата почетен доктор. Той вече обяви дарение от 1.5 милиона долара за самия колеж. Точният размер на последния акт на щедрост на Смит не е известен, тъй като колежът все още не е изчислил общия дълг на студентите, които ще се възползват, но се оценява на най-малко 10 милиона и може да бъде значително по-висок. 

Президентът на Morehouse College Дейвид Томас коментира пред Си Ен Ен, че когато човек има дълг за обслужване, изборите, които може да направи в живота си са ограничени, но помощта сега ще даде на студентите от випуск 2019 възможност да следват мечтите си и страстта си. 

Коментари
Последни видеа