„И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“дава старт на национален литературен конкурс

Могат да се включат и българчета от чужбина на възраст 14-18 г.

12 октомври 2019 г.

Илюстрация: Shutterstock

Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обявява национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“.

Идеята се ражда от един проект в Бургас за творческо писане и приложна есеистика за деца от 14 до 18 г. Така конкурсът се организира вече шеста поредна година.

„Видяхме колко много имат да кажат децата. Те обичат да се изявяват, да пишат и така възникна идеята. Тази година, както и миналата, темата е „Моето писмо към България“. През 2018 г. имахме около 100 деца от цяла България, които написаха разказ или есе“, каза Пепа Николова през БНР.

„Тази година искаме да предизвикаме обаче деца и младежи, които живеят извън България – да чуем и техния глас. Този път ще съпоставим гледните точки на младежите, живеещи в България, и на тези извън страната“, допълни тя.

Участниците трябва да са българи, родени и/или живеещи в чужбина на възраст от 13 до 20 г. Текстовете за конкурса трябва да бъдат кратък разказ или есе, непубликувани до момента, и да бъдат до 2 печатни страници – на български език.

Срокът за изпращане на творбите е до 17 декември 2019 г. Могат да бъдат пращани на имейл адрес. Финалистите ще бъдат обявени до 17 януари 2020 г.

Пълните услoвия на конкурса можете да намерите на www.forbgkids.org

 

Коментари
Последни видеа