Парти с космическа мисия

Нощ в Музейко телепортира децата в Космоса

06 април 2019 г.

Снимка: организаторите 

Да спиш в музей? Да се телепортираш в Космоса? Защо не и двете.
На 13 април Детският научен център кани деца и родители на „Нощ в Музейко“.
Космическо парти, за да пропътуват заедно хиляди светлинни години с помощта на любопитни истории и вдъхновяващи астрономи. В приключението няма да липсва и изобретателски подход, необходим за всяка истинска мисия!
Малки и големи ще изследват Вселената, ще създадат своя комета и заедно ще се забавляват докато дойде време за сън.

За една нощ посетителите ще се отправят на звездно приключение, а екипът на Музейко ще се постарае да разпали във всеки един от тях любопитството към Вселената.
Как се сглобява модел на космическа оранжерия и как тренират астронавтите? Космическата оранжерия разкрива как се отглеждат растения в специална среда – без слънчева светлина, гравитация и земна почва.
Успешният модел, създаден от проф. Таня Иванова, е приложен в Международната космическа станция, а версии на оранжерията се използват в редица космически програми.
В разгара на вечерта всички заедно ще се качат на покрива, за да отправят поглед към най-далечните точки в небето.
С помощта на астрономи от СУ „Св. Климент Охридски“ хлапетата ще наблюдават Луната и Марс.
В специална арт работилница всички млади експериментатори ще могат да създадат своя комета с подобаваща опашка и блясък.
Турът с фенерчета ще отведе деца и родители на нощна мисия в етажа на Бъдещето, когато всичко напомня на сцена от научнофантастичен филм, а избрани предизвикателства в Maker Space ще комбинират креативен подход и инженерна мисъл.
Тези, които няма да спят с главата надолу във въздуха, подобно на Международната космическа станция, е необходимо да носят шалте и спален чувал за една комфортна вечер.
Събитието ще отвори врати в 18:30ч. и ще продължи с космическа програма, а на следващата сутрин всички заедно ще закусят и сподлят междугалактическите приключения.

Повече информация можете да откриете тук.

 

 

 

Коментари
Последни видеа

Мисия

17 юни 2019 г.