Университети в Китай с лекции за брака и любовта

За да помогнат на студентите да говорят открито с родителите си на тази тема

16 февруари 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Новаторски подход за разкрепостяване на срамежливи студенти въвеждат някои университети в Китай. Те предлагат лекции за брака и любовта, за да помогнат на тези, които се чувстват неловко да говорят на тази тема с родителите си, съобщава bulgarian.cri.cn.

През 2013 г. Педагогическия университет на Източен Китай предложи на студентите си открити уроци за брака и любовта. Лекцията бе предвидена за 84 души, но в крайна сметка се записаха 500.
Педагогическият университет на Джънджоу, Университетите на Тиендзин и Нанкин също откриха подобни часове, в които обучават студентите как да обичат.

Учащите във висши учебни заведения обикновено отделят малко време за психологията на любовта, която е част от лекциите за тяхното физическо и психично здраве, обяснява Ся Цуейцуей, преподавател по психологически консултации и услуги в Пекинския университет.

Целта на лекциите за любовта е да помогнат на студентите да разберат повече за нея, за чувствата и взаимоотношенията, за да са в състояние да се справят със собствените си проблеми в любовния живот. Те им помагат да изградят положително отношение към любовта и брака, така че да се държат по-добре в една връзка, да са подготвени за брачния живот и да придобият умения за създаването на щастливо семейство и по-качествен живот.

Учителите по психология препоръчват на родителите да не изпадат в паника, когато разберат, че децата им имат връзка, да разговарят с тях, да им дават съвети и да коригират нездравословното си отношение към любовта и брака.

Коментари
Последни видеа