Деветокласник стана Млад посланик на спорта

Никола Здравков спечели признанието с есе

Спортният министър в служебното правителство проф. Даниела Дашева се срещна с Никола и му подари спортен екип и футболна топка с пожеланието да запази страстта си към спорта и да изпълни целите си като негов посланик.

Снимка: ММС

Никола Здравков - деветокласник от 51-о СОУ „Елисавета Багряна“ в столицата стана Млад посланик на спорта по проекта „Млади посланици на спортното развитие“ по програма Еразъм+.

16-годишният Никола спечели конкурса с есе на тема „Какво ни дава спортът“, в което описа проблемите в тази сфера и основните качества, които развива физическата активност. Той е капитан на отбора по баскетбол в класа и е написал есето заедно със съучениците си.

„От малък имам слабост към спорта, а в последно време виждам, че нещата не вървят както трябва, затова реших да помогна с каквото мога." – каза Никола. -"Като млад посланик на спорта искам да вдъхна емоция у младите хора, за да започнат да харесват спорта като мен. Съучениците ми се интересуват основно от футбол и от волейбол, но имам и връстници, които не са спортували никога. Опитвам се да убеждавам повече хора, че спортът е важен и че ни дава много предимства.“

През следващите две години той ще участва в доброволчески дейности и в проекти в уязвими общности. Проектът „Млади посланици на спортното развитие“ ще се реализира в рамките на две години и ще се фокусира върху доброволчески активности в сферата на спорта.

Партньори в него са организации, базирани във Великобритания, Словения, Португалия, Италия, Полша и Унгария, а в България той се осъществява от Асоциацията за развитие на българския спорт. 

Коментари
Последни видеа