"Пътят и аз" обиколи 20 училища в България

Рисунки за новия конкурс по програма "Безопасност и мобилност за всички" се чакат до 30 април

Част от експозицията във Видин, снимка: Renault

Изложбата в куфар „Пътят и аз“ гостува в 20 български училища през последните три месеца, и бе вдъхновение за участници в осмото издание на конкурса за детска рисунка „Пътят и аз“ по глобалната програма на Renault „Безопасност и мобилност за всички“. Над 2000 деца успяха да разгледат творбите на своите връстници, победители в миналогодишното издание на конкурса.

До 25 април на www.safetyforall-bg.com/form могат да се регистрират отбори от по 2 деца от I до V клас. Крайният срок за получаване на рисунките е 30 април 2019 г.

В журито, което ще разгледа и оцени творбите на участниците, са представители на Renault България и партньорите му по тази програма Министерството на образованието и науката, Зоологическата градина в София, екипът на филма „Лили рибката“ и V+O Communication.

Според новия регламент рисунките трябва да бъдат подготвени от отбори от 2 деца, които заедно обсъждат и реализират идеята си. Учениците в първи и втори клас ще рисуват по темата „Електромобилът и джунглата“. Темата е вдъхновена от партньорството със Зоологическата градина - София, която тази година чества своята 130-а годишнина. Децата трябва да представят визията си за екологично чистите, задвижвани от електричество, превозни средства, които помагат за опазването на природата и съжителстват в хармония с животните.

Темата за възрастовата група III-V клас е „Коланът на моята спортна кола“. Децата трябва да влязат в ролята на  дизайнери на предпазни колани за автомобили Renault. Темата е в съзвучие с обявената от Renault България инициатива за превръщането на предпазния колан в моден аксесоар с цел мотивация за повече шофьори да го използват.

Наградите, за които ще се борят участниците в конкурса, са високотехнологични и творчески – конзола за електронни игри, робот с изкуствен интелект, дрон, VR очила, смарт часовник, 3D молив.

В предходното издание на конкурса участваха над 600 рисунки на отбори от 71 училища в 140 населени места.

Проектът в България е част от глобалната програма на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала над 14 милиона ученици в повече от 35 страни по света. Така Renault дава своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.

Коментари
Последни видеа