Как да отгледаме джентълмен - съветите на една майка

Никол Палун споделя рецептата си за възпитание на учтиви момчета

Снимка: Guliver / iStock

Никол Палун има 6-годишен син. Наскоро тя сподели в своя фейсбук профил трогателна семейна история за това какво според нея е необходимо, за да се отгледа един истински мъж. Идеята на Никол добива популярност за отрицателно време – близо 3 милиона души вече са я подкрепили. А колегите от Obekti.bg я споделят…

„Всеки месец моят 6-годишен син ме извежда на вечеря. Той ми отваря вратата, придърпва ми стола, разказва ми как е минал денят му и ме разпитва за моя. Накрая плаща сметката с парите, които е изкарал от домакинска работа вкъщи. Дори дава бакшиш на сервитьора или сервитьорката.

По този начин аз го възпитавам и му показвам как трябва да се отнася с една дама, как да я изведе на истинска среща. Как да покаже на жената, която обича (на този етап – неговата майка), че я уважава.

Оставяме телефоните си и iPad-а настрани (изключение прави заснемането на тези снимки), сядаме и започваме да говорим за ситуации от деня, за нещата, които искаме да направим и т.н. Уча го на обноски – как да се държи на масата. Показвам му, че е неучтиво да си човъркаш по телефона, докато си на среща със своята майка или с когото и да е друг.

Той научава цената на парите и знае как да ги харчи. Учи се на математика, докато изчисляваме колко е 15 процента от сметката, за да оставим бакшиш. Да, той е млад, но аз вярвам, че това е нещо, което той трябва да научи още сега. Никога не е твърде рано да научиш детето си как да уважава другите, особено жените. Като жена, която е била насилвана и третирана като боклук в миналото, за мен е от изключително важно значение да науча сина си на уважение.

Твърде много мъже днес нямат представа как да се отнасят с жените, как да ги изведат на хубава среща. Радвам се, че синът ми няма да е един от тях.“

Коментари
Последни видеа