15 правила, които стимулират студентите в Харвард

Когато образованието изглежда трудно, а мечтаното бъдеще - непостижимо

01 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / i Stock

Всеки от нас се стрeми към щастието да се занимава с любимата работа, да е достойно заплатен, трудът му да бъде признат, да допринесе за благополучието на околните със своите идеи, да създаде нещо уникално.

Но пътят към мечтите невинаги е лек. И колкото по-големи са мечтите ни, толкова по-усилено трябва да се трудим над себе си, да инвестираме в бъдещето си, да жертваме не малко неща в името на своята мечта.

Един от най-тягосните етапи от нашето израстване често е самото образование. То може да е дяволски скучно и сухо, да ни съсипва с тежки изпити, да ни смазва със свръхвзискателни преподаватели. То може да ни накара да зарежем мечтите си. А това, разбира се, е изключително жалко. Невинаги е лесно, но в най-трудните си мигове трябва да се замислим, за какво се борим наистина, да стиснем юмруци и да не се предаваме пред умората и пред разколебаването. Ето на кои правила, на които се уповават студентите от престижния университет Харвард:

1. Ако сега да отида да спя, тогава, разбира се, ще се наспя. Ако вместо това обаче седна да уча, тогава ще мога да превърна мечтите си в реалност. 

2. Когато мислите, че е твърде късно, в действителност е още рано. 

Цялата статия можете да прочетете в Мениджър нюз.

Коментари
Последни видеа