Ученичка остроумно реши сексистка задача в учебника

И социалните мрежи ѝ ръкопляскат

08 септември 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Момиче от училище в град Саратов, Русия, неочаквано и за самото себе си стана героиня в социалните мрежи, като отговори на въпрос в работната си тетрадка, пише letidor.ru.

Работата е в това, че учениците от пети клас в рамките на домашна работа по обществени задачи трябвало да попълнят таблица с „мъжките и женските домашни задължения“. Една от ученичките не се поколебала и написала и в двете графи абсолютно еднакви задължения: „Да готви, да мие съдовете, да чисти, да пере, да кара децата на училище."

Снимка: Twitter / vngrf

Мисля, че сестра ми се справи прекрасно с тази идиотска сексистка задача“, написа един от потребителите на Twitter, като пусна горната фотография от въпросната тетрадка.

Публикацията очаквано срещна гореща подкрепа в социалните мрежи и за по-малко от два дни получи над 20 000 харесвания и хиляди препубликувания. „Чакам момента, в които сестра ти ще стане президент“, „Респект на сестра ти“, „Твоята сестра ще спаси бъдещото поколение“ са някои от положителните коментари.

Има, разбира се, и други, които смятат отговора на девойката за непълен: „Правилният отговор е „както се договорят.“ А някои просто се шегуват: „А кой у вас къпе котката?

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа