Учителка нагледно показа как смартфоните пречат в час

Ученици сами преброиха входящите обаждания за 45 минути

16 март 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Всички тийнейджъри постоянно зяпат в екраните: когато са на гости, с приятели, по време на семеен обяд, на среща и дори, когато ходят по улицата.

Канадската учителка Мери Гарца реши да направи експеримент и нагледно да покаже, как точно смартфоните пречат и смущават учебния процес, съобщи scarymommy.com.

Тя решава в един ден, за един учебен час, да разреши на своите ученици да ги оставят включени и дори да не махат  звука. 
Всеки път, когато някой ученик получавал обаждане или съобщение той сам отбелязва но общ лист от коя социални мрежа или мобилно приложение е дошло то.

Снимка: Facebook

Когато учителката преброила съобщенията, които децата са получили само за един учебен час, изпитала истински ужас: те били повече от 1000. С други думи на всеки 2-3 секунди е имало входящо повикване.
Е, е кога децата да учат?

Това не е първият подобен експеримент, с който се доказва вредата на смартфоните.
През 2018 година изследване публикувано в Educational Psychology доказа, че студенти, които използват сматфони по време на занятия, имат по-слаби оценки от останалите. Нещо повече, тези, които не използват, но стоят редом с тях, също понижават успеха си.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа