Майкъл Фелпс: "Бащинството ме научи на търпение"

Атлетът споделя за психичните си проблеми от миналото

18 април 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Майкъл Фелпс може да има една торба златни медали, но му предстои какво още да научи за бащинството, пише People. Пенсионираният олимпийски шампион (на 32), баща на двама сина - Бекет (9 месеца) и Бумър (почти на 2 годинки) казва: "Научих се на доста търпение. Да си отглеждаме децата точно по начина, по който сме си представяли, че трябва, е доста забавно преживяване, на което не му се вижда края. Беше ми хубаво да изуча целия процес (до момента). Но най-доброто, на което се научих, е търпението.

"Бумър едва сега започва да говори и всичко става супер яко, но също е и трудно на моменти. Миналата нощ беше кошмарна например - той се е научил как да ме работи и нищо не мога да направя."

Атлетът сподели публично и за битката си с депресията и тревожността и отбеляза, че много други хора също имат проблеми с психичното си здраве и ни убеждава, че е: "Окей да не си окей."

"Най-голямото ми постижение беше, че споделих за тези си проблеми, говорих за тях. Просто живях дълго време с това и то ме изяждаше отвътре. Гледах на себе си като на плувец и това беше всичко. Нямах никакво самочувствие. Когато кажа това на хората, те не могат да ме разберат, изброяват ми заслугите, но те нямат никаква връзка с начина, по който се чувствам. Минавам през подобни моменти както всеки друг човек. И се надявам, че мога да помогна на някой да промени живота си или да спася нечий. За мен това е много по-важно, отколкото печеленето на медал."

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа