Работохолик, самохвалко и още 5 типа млади бащи

Как се променя мъжът, след като стане татко

10 февруари 2022 г.

Снимка: Guliver / Getty

Бащинството понякога променя мъжа не по-малко, отколкото майчинството променя жената. Всички млади татковци, които наскоро са гушнали своето бебе, могат да бъдат разделени на няколко категории. Класацията прави Parents.ru

1. Контролиращият татко
Той иска да отговаря за всичко - от посещенията при лекаря или проверява какво има в мръсните пелени. Не че не ви вярва; той просто приема новата си роля на баща много сериозно. И не иска нещо да се обърка.

2. Таткото-дете
Винаги е готов да играе с бебето, да пее приспивни песнички и да чете приказки на глас. Но в други неща като почистване или пране, той определено не е помощник. Факт е, че самият той е още голямо дете и обича да си играе. Но сериозни и досадни неща като домакинска работа - уви, не са за него.

Снимка: Guliver / Getty

3. Бащата-домакиня
Той е малко уплашен и объркан от новата си роля на баща. Страхува се да се грижи за детето. Но с лекота предлага да направи каквото може – да помага с домакинската работа.
Той ще чисти, готви, ще изнася боклука и ще направи всичко, за да улесни живота на млада майка с новородено. И в същото време го вълнуват нови въпроси: „Какви храни са добри за жената, когато кърми?“, „Колко пелени ще са необходими на бебето?“
Той трябва по-често да остава сам с новороденото, за да придобие истинска увереност и независимост.

4. Бащата работохолик
След раждането на детето той се чувства длъжен да поеме ролята на финансов стожер. И започва да работи и да печели пари с утроена сила. В същото време той просто няма достатъчно време да помогне с бебето, както и на жена си. Не му остава време и за забавления. Така че трябва да му помогнете да се отпусне малко.

5. Самохвалкото
Този любящ татко се фокусира върху важните етапи от израстването на бебето, но не и да сменя памперси. Той е първият, който се обажда на родителите ви, когато бебето се усмихне за първи път, публикува снимки на мъника във фейсбук и разказва на всички, които познава, че неговата дете е започнало да пълзи на четири месеца и вече изявява изключителни способности.

Снимка: Guliver / Getty

6. Страхливият татко
Той е много, много добър татко, но се страхува да остане сам с детето. Ако трябва да отидете на маникюр или насреща с приятелка, той се обажда на майка си или на бавачка, за да не е сам вкъщи с бебето. И когато трябва да отидете до супермаркета, той небрежно предлага да вземете детето със себе си. И това не е защото го мързи да се грижи за бебето. Просто е в паника, че нещо може да се случи с него.

7. Татко е ходеща катастрофа
Той обожава детето и много се опитва да помогне във всичко. Просто не не умее да го върши. Когато тръгне да храни бебето си, разлива изцеденото мляко, защото не е затворил добре капачката на биберона. Той доброволно сменя памперса в полунощ, но не го притяга плътно и на сутринта, цялото легло е мокро или изцапано. Ще ви е нужно много търпение.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.