Поднесена в чаша за сладолед, тя е много ефектна и наистина впечатляваща
Празнична салата с пушено пиле и ананас
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:
250 г бяло пилешко филе
2-3 шайби ананас от консерва
2-3 сварени яйца
200 г чедър
200 г лека майонеза
сол, на вкус
зърна от нар, за декорация
1. Сварете пилешкото филе, след което го накъсайте с ръце на конци.
2. Настържете на едро ренде яйцата – отделно белтъците и жълтъците, и чедъра.
3. Част от ананаса нарежете на малки триъгълничета, а останалата – на кубчета.
3. На дъното на чаша за сладолед поставете за основа пилешкото филе и леко посолете. За родителите може да се добави и малко черен пипер.
4. Продължете със слой майонеза, след това поръсете с кубчета ананас, отново слой майонеза, поръсете с чедър, пак майонеза, слой жълтъци, отново малко майонеза, следват белтъците.
5. На финала поръсете с чедър, но само в центъра, за да се вижда и бялото на белтъците. Най-отгоре оформете звезда от триъгълничетата ананас и декорирайте със зърна нар.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари