Тази ефектна салата се приготвя изключително лесно, а за най-малките ще е забавно да се включат в декорацията
Салата „Коледна елха“
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:
2 сварени картофа
2 кисели краставички
1 малко пилешко филе, сварено
1 сварено яйце
100 г лека майонеза
За основата:
За декорация:
½ връзка копър
1 с.л. царевични зърна от консерва
1 голям сварен морков
1 ч.л. зърна нар
1 ч.л. червени боровинки
2-3 топчета моцарела
1 с.л. заквасена сметана
1. За основата на салатата нарежете всички продукти на малки кубчета и ги разбъркайте с майонезата.
2. Внимателно оформете от сместа елхичка в по-голяма чиния.
3. Подгответе част от продуктите за декорация, за да бъде по-лесно на по-малките деца. По-големите могат и сами да се справят.
4. Нарежете копъра на ситно, като запазите част от дръжките, които използвайте за ствол на елхичката.
5. Моркова и моцарелата нарежее на фини шайби, след което с помощта на ножичка от моркова и моцарелата изрежете малки звездички.
6. Поръсете обилно елхата с копъра и леко притиснете с пръсти, за да полепне по формата.
7. Сложете сметаната в шприц с тънък накрайник (или в малко найлоново пликче, на което да отрежете връхчето) и изрисувайте ивици по елхата, които да наподобят гирляндите.
8. Разпределете звездичките по върха и гирляндите на елхичката. Между тях поставете царевичните зърна и тези от нар, а на върха на клонките – по-големите от боровинки.
Добър апетит!
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари