Те са неприлично вкусни, правят се изключително лесно и се топят в устата. Гарантираме, че ще ги повторите до Коледа поне още веднъж.
Ванилови кравайчета
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:
1. Пресейте брашното заедно с по-малкото количество пудра захар в купа, разбъркайте леко.
2. Добавете нишестето и лешниците, отново разбъркайте.
3. Направете кладенче в центъра и сипете в него двата жълтъка, а наоколо накъсайте маслото на парченца.
4. Омесете гладко и еластично тесто, завийте го с домакинско фолио и приберете за една нощ в хладилника.
5. На следващия ден накъсайте тестото на топки и направете всяка топка на фитил с дебелина 1 см. Готовите фитили нарежете на парченца с дължина 6-7 см.
6. Тук започва фината работа, която обаче е във възможностите дори и на най-малките. Много внимателно извийте на луничка всяка пръчица и с пръсти притиснете крайчетата, за да се заострят леко.
7. Подредете луничките в тава върху хартия и изпечете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна. Готови са в момента, в който забележите крайчетата съвсем леко да порозовяват. Внимавайте да не ги прегорите.
8. Докато кравайчетата се пекат, в купа пресейте останалата пудра захар и разбъркайте с ванилиите.
9. Още горещите сладки, внимателно оваляйте в пудрата захар и извадете да се охладят. Не изсипвайте всички едновременно в купата, а само по 3-4 наведнъж. В началото са много крехки и могат да се счупят при овалването, така че трябва да се действат много нежно. Съхраняват се в кутия с капак на хладно и издържат до Коледа (амо имате сили и търпение да ги изчакате).
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари