Концерт на новия роял в Консерваторията

Новите родители препоръчват

14 ноември 2016 г.

Снимки: Национална Музикална Академия

Инструмент от най-висок клас - роял Steinway D-274 радва възпитаниците на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София от няколко седмици и тази вечер, на 14 ноември студенти и докторанти ще изнесат празничен концерт по повод новата придобивка.

Ще прозвучи клавирна музика от Йохан Себастиан Бах, Ференц Лист, Фредерик Шопен, Сергей Рахманинов, Любомир Пипков, Юлия Ценова, Любомир Денев и други.

„Инструментът е придобивка не само за Националната музикална академия, а и за цялото българско музикантство! От 33 години роял от такова качество не е купуван в България!“ – с радост коментира заместник-ректорът по международна и художественотворческа дейност проф. д-р Борислава Танева.

„Срещата на един пианист с нов инструмент и то от такава класа, е специален и вълнуващ момент. Със сигурност разширява значително възможностите за изразяване на музикалните намерения, а от там се осъществява и по-добър контакт с публиката“ – думи на докторанта, специалност пиано Гергана Несторова.

Придобиването на новия роял е осъществено с целева финансова субсидия от МОН и личната подкрепа на бившия министър на образованието и науката.

Входът за концерта е свободен, а ако искате да се уверите в качествата на рояла отсега - ето демонстрация:

Коментари
Последни видеа