Учени откриха как да съхраним любовта завинаги

Буквално по най-културния начин

25 юни 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Всичко е просто – двойките, които желаят колкото се може повече да останат доволни от живота, трябва по-често да посещават музеи и да бъдат физически активни, пише letidor.ru. До този извод стигнали специалисти от Университета в Нотингам Трент, Великобритания. Откритието си те нарекли „рецепта за щастие“.

В допитването взели участие няколко десетки хиляди души. Доброволци отговаряли на въпроси, по които и определили нивото на удовлетвореност от личността, семейния живот и работата.

Забележително е, че такова прекарване на време, като посещението на музеи, оказва позитивен ефект върху чувството на удовлетвореност, при това независимо колко често човек участва в културни мероприятия.

Двойките, които често посещавали музеи, изложби и исторически места били по-доволни от живота си в сравнение с тези, които не са правили подобни неща“, - подчертали изследователите.

Най-високо ниво на щастие от семейния живот е отчетено у двойки, които участвали в спортни събития и свирили на музикални инструменти.

Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа