Време за приказки: Необичаен преразказ на историята за Аладин

В новата поредица за тийнейджъри на Disney „Сбъркани истории“

Снимки: издателство "Егмонт"

Какво ли щеше да се случи, ако лампата не беше попаднала в ръцете на Аладин? Това не е класическата приказка, която всички познаваме. Това е история за власт, за бунт и за любов… и за един детайл, който променя всичко.

Познатата история за Аладин се преобръща, когато древна магическа лампа попада в ръцете на Джафар, подлия съветник на султана. Джинът, затворен в лампата, е принуден да изпълни три желания на новия си господар, а Джафар иска само едно – безгранична сила. В опит да спрат обсебения от властта тиранин, разбойникът Аладин и принцеса Жасмин обединяват народа си, за да го поведат на бунт. Уличният плъх се превръща в лидер. Принцесата става революционер. Но дали борбата за свобода няма да доведе до гибелта на Аграба...?

„Един нов свят“ е първият роман от тийнейджърската поредица „Сбъркани истории“, която разказва по нетипичен и увлекателен начин какво би се случило, ако променим един-единствен ключов детайл от познатите и любими на няколко поколения деца приказки.

Книгите на Лиз Бразуел се радват на огромен успех в Обединеното кралство, а вторият роман от поредицата - „В моя сън“, предстои да излезе у нас на 3 август. Книгата разказва какво би се случило, ако Спящата красавица така и не се беше събудила.

Повече за „Един нов свят“ може да прочетете тук.

След сравнително интровертно детство, типично за всеки автор, Лиз Бразуел се сдобива с бакалавърска степен по египтология от университета „Браун“ и прекарва следващите десет години, създавайки видеоигри. Решава да последва писателската си съдба, като започва да пише под псевдонима Трейси Лин, преди да стане популярна със собственото си име. Живее в Бруклин със своя съпруг, двете им деца, котка, куче, три риби и пет кафеени дървета.

Коментари
Последни видеа

Разговор

19 октомври 2019 г.