Най-трудният момент от деня за родителите е...

Следобедният час изнервя със задачи: умора, домашни и къпане

Снимка: Shutterstock

Сутрин, обед, вечер – във всеки един момент родителите на малки деца са напрегнати и затрупани със задължения. С раждането на бебето режимът им се променя и в края на деня те са изтощени и капнали от умора. Има ли обаче момент, когато работата е най-много, а силите – на изчерпване? Кой е най-трудният час от деня според родителите?

Според проучване, публикувано във в. The Independant, направено сред 1000 родители с малки деца, всеки от тях има конкретен отговор и с точност до минути може да го определи.
И той е 17.08 ч.
А ето и обяснението: това е времето, когато започва големият маратон на деня – домашни, вечеря, подготовка за къпане на детето... Пред майката и таткото стои дълъг списък от задължения, които предстоят. И те трябва да вземат дейно участие в подготовката и изпълнението на всички тях. А от всички задължения най-ужасното е яденето.

Това е единодушното мнение на участниците в анкетата. Вероятно повечето са родители на злояди деца, които се цупят над пълната чиния, играят си с храната, стават от масата и пречат и на другите деца в семейството да се хранят.
Точно в този период на деня, според психолози, всяка команда трябва да се повтори по няколко пъти, за да бъде изпълнена.

Друго проучване пък доказа, че родителите прекарват 177 дни (близо 6 месеца) от живота си, да хранят, мият, къпят и да слагат детето да спи, преди то да навърши 10 години. И тази статистика едва ли е окуражаваща за и без това изнервените майки, които обикновено са по-натоварени. 

Мона Василева

 

 

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа