Wakatoon дава живот на рисунки

Апликацията кара картинките да пеят и танцуват

С блеснали очи детето гледа как рисунката, която току-що е оцветило, започва да се движи, говори и танцува. И така то създава свой собствен клип, пише в. Le Monde.

Магията е възможна благодарение на приложението Wakatoon – или wake a cartoon в превод - „събуди картината“.

Приложението

То идва на бял свят през 2015 г. Негови „бащи“ са Франко-Бениноа Пиерик Шаби – компютърен инженер и Клер Фей – художник и аниматор. Двамата успяват на накарат цветните рисунки, които децата рисуват на хартия, да оживеят на екрана.

Франко-Бениноа Пиерик Шаби

Това се случва на 3 етапа. Първо детето оцветява картинката, след това я снима с таблета, на която предварително е изтеглена апликацията Wakatoon.


 

Апликацията, която се сваля безплатно, съдържа 16 сюжета с хора и животни, включени в книжка за оцветяване.

Как работи

Детето си избира сюжет, родителите разпечатват на хартия картинка за оцветяване от апликацията Wakatoon.

След като детето я оцвети, трябва да я снима с таблета или на смартфона с мобилната апликация Wakatoon.

И картинката, сякаш докосната с пръчица на фея, оживява. Танцува или пее в продължение на 25-30 секунди върху екрана. А свързването на отделните сюжети може да „произведе“ 8-минутен анимационен филм.

Идеята е родителите, които нямат големи технически познания, да могат да играят заедно с децата и да ги забавляват. А децата, вместо пасивно да гледат анимация, сами да видят как тя се създава и да станат автори на собствен филм“, обяснява Шаби.

Книжката с картинки, с която работи апликацията, струва 19.50 евро. Тя вече и челото на първите 100 в Appstore и в Google Play.

За празника на майката Wakatoon пусна нова история – Малката Шарлот търси идея какво да подари на майка си.

Прекрасна възможност да изненадате за всеки празник мама, татко, баба или ваши роднини с анимация, която детето е направило само.

Мона Василева

по материали на Le Monde, Enquête

Коментари
Последни видеа