4 премиери на приказката "Принцесата и свинарят"

Драматизация по Андерсен от Дядо Пънч - Новите родители препоръчват

10 декември 2016 г.

Снимки: Гергана Дамянова/ Столичен куклен театър

Не едно и две, а четири премиерни представления ще има новата драматизация на "Принцесата и свинарят" в Столичния куклен театър днес, 10 декември. 

В салона на ул. „Гурко“ 14 постановката, за радост на малките зрители, ще се играе от 10.30, 12.00, 16.30  и 19.00 ч.

Една от най-известните приказки на Ханс Кристиан Андерсен разказва по забавен начин защо е важно да обичаме истинските неща, защо е ценна обичта между хората, а не материалните придобивки. Подсказва на родителите да не учат децата си да обичат материалното, а да обърнат внимение на ценните човешки чувства!

Впечетляващата сценография на Ива Гикова и Ивайло Николов сякаш ни пренася в голяма детска книжка, от която рисуваните герои оживяват. Прекрасната актьорска игра, поднесена с много финес и мисъл и страхотната музика на Димо Стоянов от P.I.F. подсилват моментите от преживяванията на героите...

„Принцесата и свинарят” е драматизация на уважавания Панчо Панчев - Дядо Пънч. Участват Елена Русалиева, Татяна Етимова, Димитър Иванов, Здравко Димитров.

„Оставете децата да обичат истинските неща – хората, природата и човешките ценности. Не ги затваряйте в ограничителните клетки на своя светоглед. Светът се променя, поколението и неговата чувствителност също“, казва режисьорката Мария Банова.

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.