Лидия Ганева ще пее „Вълшебен ден“ на Детската Евровизия

Влади Ампов-Графа композира песента, с която България ще участва на конкурса в Малта

Снимки: БНТ1

Песента с работно заглавие „Вълшебен ден“, с която България ще бъде представена на Детска Евровизия 2016, е по музика и текст на успешния певец и композитор Владимир Ампов-Графа и с продуцентското участие на БНТ.

10-годишната Лидия Ганева, избрана да представи страната ни на международния песенен конкурс тази година, харесва много композицията и вече я подготвя. Задачата на екипа на "Монте Мюзик" е да вплете в мелодията и текста послание за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене.

10-годишната Лидия Ганева беше избрана единодушно да представя страната ни на конкурса от зрителите на националната селекция "Децата на България са супер".

Владимир Ампов-Графа бе в журито на селекцията "Децата на България са супер" и е запознат с гласовите характеристики на момиченцето.

„В момента Влади Ампов е един от най-актуалните композитори у нас. Доверихме се на него, водени от желанието новата песен за Детската Евровизия да бъде с модерно звучене и да е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория.”, заяви Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент на Детската Евровизия.

Влади Ампов и Руми Иванова работят над новата детска конкурсна песен.

Музикантът има зад гърба си много хитове: "Drama Queen", "A дано, ама надали", "Домино", "Дим да ме няма", "Невидим", "Чуваш ли ме", "Ако има рай", "Искам те"... Графа е продуцент на новите музикални звезди Михаела Филева, Дивна, ВенЗи, Прея, Били Хлапето, Виктория Георгиева, Искрен Тончев-Искрата и автор на песни за голяма част от обичаните ни изпълнители - Мария Илиева, Любо Киров, Орлин Павлов, Белослава, Сантра, Руши Виденлиев. Той е известен с големите концерти, които прави, а в момента работи върху най-мащабния – този на 6 април 2017 г. в зала "Арена Армеец".

Премиерата на новата българска песен за Детската Евровизия ще бъде през месец септември. С нея малката харизматична певица ще представи страната ни в 14-ото издание на песенния конкурс, който ще се проведе на 20 ноември в малтийската столица Валета.

Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното – 17:00 часа местно време. Досега 15 държави са потвърдили присъствие в Детската Евровизия 2016. Участието си в надпреварата подновяват Полша и Кипър, които отново се завръщат в конкурса.

Коментари
Последни видеа