2000 абитуриенти обсадиха НИМ

Празнуват с димки и чалга, след като полицията не им позволи да се съберат пред Александър Невски

23 май 2020 г.

Скриншот: БНТ

Близо 2000 абитуриенти са обсадили тревните площи пред Националния исторически музей този следобед, празнувайки с димки, чалга, алкохол и опасни маневри с автомобилите си.

Екстазът си на випуск по време на коронавирус

Накара едно от момчетата дори да извади пистолет като „аксесоар“ във веселбата. В района моментално е дошла полиция и е обградила празнуващите.

"Долу ни заобиколи полиция. Спряха входовете за "Александър Невски". В последния момент решихме да дойдем тук. Полицията трябва да бъде малко по-разбрана, че това си е нещо наше", сподели абитуриент за „Хоризонт“. "Изненадахме ги и сега ще се местим пак", допълни абитуриентка. "Като не искат да ни направят изпращане, ще си направим три", обобщи зрелостник.

То е забранено, но веднъж в живота се случва

Сега ще празнуваме. Готови сме да си изживеем последните мигове с нашите съученици, целият ни випуск. Щастливи сме! Определено сме щастливи!", каза друго момиче.

До момента няма данни за глобени абитуриенти, съобщиха от МВР, но допълниха, че част от тях предприемат рискови действия, като излизане от отворени прозорци на автомобили.

 

Коментари
Последни видеа