25 плажа по родното Черноморие посрещат с безплатна сянка

Цената за чадър и шезлонг в различните курорти варира от 1 до 5 лева

31 май 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Общо 25 са плажовете по родното Черноморие, които ще привличат туристи за лято 2020 с безплатни чадъри и шезлонги, съобщават от Министерство на туризма.

През последната седмица на май наемателите и концесионерите трябваше да изпратят до ведомството предложенията си за намаляване цените на плажните принадлежности. Съгласно законовите промени след пандемията

Понижението трябва да е с минимум 50 на сто в сравнение с цените през 2019 г.

Към момента е ясно, че няма да ни таксуват за сянката и комфорта сред пясъците на Панорама-север, Ривиера, Шкорпиловци-юг, Бяла-юг, Обзор Мотела; Обзор-юг, Елените-2, Козлука; Делфин, Ахелой, Атанасовска коса, част 1, Бургас-север, Бургас-централен, Росенец-север, Каваци-север; Каваци-юг; Дюни-юг, Младост ММЦ (безплатен чадър, шезлонг по 2,50 лв.), Приморско-централен, Къмпинг-юг, Мечата дупка 2, Лозенец, Попски плаж-север 5; Царево-централен, Къмпинг Нестинарка.

Извън тях цените на преобладаващата част от останалите плажове варират до 5 лева, като в Златни пясъци, например, плажните принадлежности ще са по 2 лв.,

В Слънчев бряг - по 4 лв., а в Албена – по левче

Министърът на туризма уведомява стопаните на плажовете за намаление на концесионното и наемното им възнаграждение, което изцяло ще съответства на процента понижение в цените на плажните принадлежности.

Коментари
Последни видеа