37 часа седмично отделят родителите, за да се тревожат за децата си

Най-големият страх е свързан с безопасността на малките

15 септември 2019 г.

Снимка: Shutterstock

В анкета, посветена на родителските тревоги и страхове, са взели участие повече от две хиляди родители на американски ученици, пише deti.mail.ru. Тя има за цел да разкрие прага на тревожност, свързан с децата.

Резултатите показват, че средно майките и татковците през денонощието се тревожат за децата си 5 часа и 18 минути, което означава, че тревожните мисли седмично им отнемат по 37 часа. Поради тази причина много родители губят съня си - 59% от респондентите признават, че не се наспиват заради тези притеснения и казват, че от време на време тревожността им е толкова силна, че не могат да заспят цяла нощ.

Родителските страхове особено се засилват в началото на учебнта година, за което съобщават 70% от запитаните. И какво толкова ги тревожи - 48% мислят, че това е личната безопасност, а 44% се вълнуват колко и дали ще са щастливи децата. На трето място се нарежда училищният тормоз - 43% от родителите се притесняват, че детето им ще стане жертва на издевателство.

И, поради целия този стрес, страхове, травми и тревоги, свързани с децата, 54% от майките и татковците признават, че да бъдат родители, се е оказало доста по-трудно, отколкото са мслели.

Превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа