73 години любов – историята на Елизабет II и принц Филип

Получиха мил подарък за годишнината от правнуците Джордж, Шарлот и Луи

21 ноември 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty 

На 20 ноември 1947 година, тогава все още принцеса Елизабет и херцогът на Единбург Филип разменят брачни обети и се вричат във вечна вярност. Церемонията се състои в двореца Уиндзор, а

сватбата им е първата, която се предава директно по телевизията

Сега двамата празнуват 73 години брак. За годишнината от сватбата те получиха много специален подарък - картичка, изработена от правнуците им принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Заради пандемията и наложената изолация, те няма да празнуват заедно. 
Снимката, как двамата разглеждат картичката, е направена преди дни в Дъбовата стая в замъка Уиндзор, пише Hello.


 

Снимка: Tweeter The Jakarta Post

Кралицата е облечена в рокля на Stewart Parvin в пастелно синьо. Впечатление прави стилната брошка. Това е така наречената „Хризантема“, украсена с брилянти и сапфири. Тя я получава като подарък през 1946 – една година преди сватбата, при пускането на вода на танкера, наречен в нейна чест British Princess.

Тяхната любовна история е като приказка

Лилибет (както набичали Нейно величество в детството) се влюбва във Филип, когато е на 13 години, а той на 18. Истината е, че младият мъж не отговаря веднага на чувствата ѝ.
По време на войната, когато Филип е на служба в тихоокеанския флот, те се пишат приятелски писма, а през 1943 година Филип вижда Лилибет на сцената. Тя участва в любителски спектакъл, поставен от от Бъкингамскя дворец. Изпълнението на 17-годишната красавица докосва сърцето на херцога.

Снимка: Guliver / Getty 

Преди обаче да се стигне да щастлива развръзка и брак, двамата трябва да се справят с много предразсъдъци и неразбиране от страна на околните.

Развръзката на историята им е доказателство, че такава любов е възможна – 73 години да „живеят дълго и щастливо“ заедно.

Мона Василева

Коментари
Последни видеа

Жена за уважение

02 декември 2020 г.