Актрисата Ная Ривера се удавила, спасявайки сина си

4-годишният Джоузи разказа на полицията за фаталната им разходка в езерото Пиру

15 юли 2020 г.

Снимка: Instagram Naya Rivera

Актрисата от хитовия комедиен сериал „Клуб Веселие“ – Ная Ривера, е починала, спасявайки сина си, докато са плували в езерото Пиру.

Тя изчезна на 8 юли, а 4-годишното момченце бе открито невредимо

Спящо в наетата от тях моторна лодка. То е било облечено в спасителна жилетка, а до него е имало още една – за възрастен човек. На пресконференция вчера на брега на коварното езеро полицията съобщи, че са открили тялото на Ривера близо до повърхността в място с 18 метра дълбочина. Резултатите от аутопсията, излезли днес, потвърждават причината за фаталния край на хубавицата. Медиците са установили липса на следи от травма или заболяване, които биха могли да предизвикат удавянето. Няма и първоначални данни за наличие на алкохол или наркотици, които биха могли да изиграят роля в инцидента, се посочва в съобщение от службата по съдебна медицина на окръг Вентура, щата Калифорния. Предстои да бъдат направени токсикологични тестове за установяване на наличие на алкохол, лекарства и наркотици.

Все още са неизвестни точните причини за случилото се. По време на разпита на детето полицията научава, че "то е било избутано обратно на палубата от майка си. След което, по негови думи, Джоузи се обръща и вижда как тя потъва под водата".

Езерото Пиру се намира в Южна Калифорния и поради лошите климатични условия на района 

Силни ветрове, водовъртежи, ниски температури, бурна растителност на дъното -  има печална слава. От 1994 година насам в него са се удавили 12 души.

Глобалната слава връхлита Нaя Ривера с ролята на мажоретката Сантана Лопез в сериала "Клуб Веселие", който е награждаван многократно с „Еми“ и у нас бе излъчен по Fox Life. Синът ѝ, Джоузи Хилс, се ражда през 2015 година от брака ѝ с актьора Райън Дорси.

Последната ѝ снимка в Instagram е качена ден преди трагедията. На нея са двамата със сина ѝ, а текстът гласи "Само ние двамата"

Коментари
Последни видеа