Акула нападна 9-годишен сърфист, той избяга

Видео показва атаката на хищника и добрата реакция на детето (видео)

05 декември 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Във водите край американския град Ню Смирна Бийч във Флорида 9-годишен сърфист сам засне с камера как е атакуван от акула и как успява да се спаси от зъбите ѝ. Записът пусна вестник New York Post.

Преди дни Чандлър Мур, който се занимава със сърф, безгрижно се спускал по гребена на една вълна, със закрепена на сърфа камера, за да заснеме представянето си върху дъската.
Мощен удар от дъното на океана избил дъската под краката на момчето и то паднало във водата. По-късно Чандлър и 40-годишният му татко прегледали видеозаписа. Така установили, че акула е нападнала сърфиста.

Ето и разказа на таткото
„Удивително е. Ние дори не разбрахме, че го е нападнал хищник, докато не прегледахме записа на камерата. Близо половин час след като той падна във водата ние още бяхме на същото място в океана, без нищо да подозираме.“
Чендлър, който от 4-годишен се занимава с този спорт, не се изплашил от падането от дъската.
„Това въобще не го притесни. Той си е смелчага!“, хвали се Шон.
Двамата често идват от родния си град Орландо на този бряг, за да яздат вълните.
По данни на National Geographic, този плаж има репутацията на „най-посещаваното от акули място на света“. Само през август за едно денонощие тук има регистрирани три нападения от акули.

„Вълните там са толкова хубави, че няколко акули не могат да уплашат сърфистите“ , обяснява Шон.
Той допуска, че синът му е атакуван от черноопашата акула, защото те се срещат най-често в този район. Средният размер на този вид не надвишава 1,5 метра.
Те обикновено избягват срещите с хора и не са опасни, но, ако има храна, могат да станат агресивни, пише Deti.mail.ru

 

Коментари
Последни видеа

Бонсай

04 януари 2022 г.