Apple дава бонуси на младите родители

Безплатна психотерапия и 14000 долара за приемно семейство

22 ноември 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Всички служители, които наскоро са станали родетели, ще получат бонуси, които да облекчат връщането им на работа след майчинството. Това е част от новата корпоративна  политика на Apple. За промените съобщи HR-директорът  Дейрдре О'Браян. 
Сега служтелите имат 16-месечен платен отпуск (6 седмици за тези, които не са раждали). Това е стандартно условие за сътрудниците в повечето IT-комапнии.
Към това сега се добавя и още един допълнителен месец, през който родителите могат да работят на плаващ график и да са на непълен работен ден, но да получават цялата си заплата.

По принцип в Америка жените,  след като родят,  получават 12 месеца неплатен отпуск,  но работните им места се пазят една година.

Ръководството на Аpple увеличава и сумата за приемните семейства близо 3 пъти и сега тя става 14000 долара.

Освен това младите родители получават и повече възможности да се погрижат за себе си – компанията удвоява сеансите при психотерапевт, които младите родители могат да получават през годината. Също така допълва и телемедицината към безплатните услуги за тях.

С тези мерки компанията смята да облекчи живота на младите родители и да направи връщането им обратно на работа след майчинството по-леко и приятно. „Всички ние знаем, че животът не е лесен. Искаме да покажем на младите родители, че ние ги поддържаме“, заяви О'Браян.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа