Барби в образа на 18 жени, станали символ за подражание

Фрида Кало, Амелия Ерхарт, Клоуи Ким по случай Международния празник на жената

08 март 2018 г.

Снимка: Twitter

 

По случай Международния празник на жената американският производител Mattel вкара в роля прословутата кукла Барби като я преобрази на 18 вдъхновяващи жени от миналото и настоящето.

Сред тях са мексиканската художничка Фрида Кало, първата жена авиатор – Амелия Ерхарт, математичката Катрин Джонсън, успяла да преодолее расови и полови бариери и да работи за НАСА, олимпийската шампионка Клоуи Ким и други жени станали модел за подражание от децата.
Всяка кукла е придружена и с информация за живота и приноса за обществото на героинята, съобщава USA Today.

Новата колекция е резултат от проучване сред 8000 майки от цял свят. 86% от тях са силно разтревожени от модел за подражание, който децата получават.
„С куклите момиченцата могат да играят ролеви игри, които ги насочват към определена професия, но с новата колекция ние решихме да ги предизвикаме като им дадем реални примери от живота, реални личности, на които те могат да подражават“, обясни представител на компанията.

Колекцията, наречена “ Вдъхновяващите жени“, включва исторически личности, а другата "Shero" е с наши съвременнички. Сред тях и 17-годишната спортистката Клоуи Ким, която спечели олимпийски медал по сноуборд.

 

Коментари
Последни видеа