Да поиграеш на кукли със змия

Баща отглежда 7-годишната си дъщеря с питоните Сони и Шер

17 юли 2020 г.

Снимка: Instagram Ed Taoka

„Сони и Шер са най-яките змии на света! Обичам ги много!“, казва 7-годишно момиченце пред клетката на домашния си любимец, кротко спящ свит на кравай.

Става въпрос тигров питон с внушителни размери на име Сони

Той си има другарче, което, разибра се, е кръстено на нежната половинка от хитовия дует през 70-те – Шер. Шер е жълт питон с дължина около 5 метра, а техният собственик е Ед Таока, чиито видеа в YouTube могат да бъдат ползвани като наръчник за отглеждане на влечуги. Дъщеричката му, която буквално отрасва сред двете змии, обяснява защо са ѝ симпатични: „Сони има същия цвят като косата ми, а Шер я харесвам, защото е момиче!“.

В серия изумителни видеа и в Instagram профила на Таока се вижда как детето играе със змиите по начина, по който повечето му връстници гушкат кученцата си. Тя често гледа телевизия със Шер на дивана, храни Сони с лъжичка, а те ползват ръчичката ѝ вместо възглавница. Питоните са пръв приятели и по време на игри в пясъчника, край басейна на двора и на леглото с плюшените играчки.  


„Змиите не са жадни за кръв чудовища, или поне не всички. Те често са погрешно приемани и описвани от медиите в материали, с които се стига до паника и параноя“, разказва Ед Таока. Според него змията може категорично да разбере, че хората не са заплаха или храна за тях.

Животното показва различна степен на толерантност към това, което човек прави с него

Няма значение дали му подава ръка, крак, лице или друга част на тялото, змията трябва да научи, че човекът няма да й навреди. Не й е необходимо да хапе, не иска да хапе и не си струва да полага тези усилия, защото и за нея ухапването коства усилия, енергия или стрес.

Сони и Шер са описани като „нежни и спокойни“ членове на семейството. В периода от 2012 до 2020 в армията на домашните им любимци са влизали котка, куче и костенурки. Бащата споделя, че дъщеря му има дузина одрасквания или ухапвания от котката, две от кучето и нито едно от питоните.

Коментари
Последни видеа